ORK Bela Palanka

ORK Bela Palanka je osnovan 28.01.1985 god. U okviru kluba postoje tri selekcije:

  • seniori (25), trener prof. dr Saša Marković,(III kategorija),pomoćni trener Mladen Todorović (I kategorija)

  • kadeti (25), trener Vladimir Nikolić, (III kategorija),

  • mini rukomet (30), trener Mladen Nikolić, (III kategorija).

Klub se takmičio u regionalnoj ligi do 1990.godine kada se plasirao u Prvu srpsku rukometnu ligu i u njoj opstao do 1999. god., kada je spao u niži rang takmičenja. 2007 god. plasirao se u viši rang takmičenja – Prvu srpsku rukometnu ligu, koja je preimenovana u Drugu rukometnu ligu.

2014 god. prelazi u  Prvu rukometnu ligu i ostvaruje istorijski uspeh,postaje prvi klub iz Bela Palanke koji se takmiči u 2. stepenu takmičenja.

Maja 2017. godine ostvaruje još jedan istorijski uspeh u sportu Bele Palanke  osvajanjem prvog mesta u Prvoj ligi “Istok” i ulaskom u prvi stepen takmičenja, Super B ligu Srbije.

U sezoni 2016/2017. godine ORK ‘’Bela Palanka’’ osvojio je Kup Istočne Srbije i igrao u četvrtfinalu Kupa Srbije sa RK ‘’Sloga’’ iz Požege.

Klub se može pohvaliti da je u svojim redovima 1992. godine imao za trenera bivšeg reprezentativca Jugoslavije u Velikom rukometu – Milorada Lajišića.

ORK ‘’Bela Palanka’’ od 2016. godine ima i svog predstavnika u Upravnom odboru Rukometnog Saveza Srbije.

Kadetska selekcija ORK ‘’Bela Palanka’’ uspešno se takmiči u Ligi mlađih kategorija.

Selekciju mini rukometa čini 30-tak mini rukometaša tj. dečaka i devojčica 2002 godišta i mlađih koji svoje prijateljstvo i osmehe šire učešćima na mnogobrojnim turnirima jugoistočnog regiona Srbije.