У Спортском центру “Бањица”у Белој Паланци протекле суботе одиграна је ревијална утакмица између ЖОРК “Ремесиана” и ЖРК “Младост” из Куршумлије. Овом утакмицом рукометашице ЖОРК “Ремесиана” прославиле су улазак у Прву рукометну лигу Србије, група Исток. Да су пласман у виши ранг такмичења заслужиле говори њихова добра игра и победа у свих 10 утакмица, као и невероватна гол разлика од плус 198.

Након представљања рукометашица и интонирања химне почела је ревијална утакмица. У првом тајмауту, који је затражио тренер домаће екипе, председник клуба Александар Пејчић је Ивани Пејчић која је од оснивања играла и била капитен уручио статуету за успешну сарадњу и допринос у развоју клуба. На полувремену утакмице подељене су захвалнице за успешну сарадњу и допринос у развоју женског рукометног клуба “Ремесиана” општини Бела Паланка, тренеру клуба, председнику ОРК Бела Паланка, као и спонзорима. Захвалнице је поделио председник ЖОРК “Ремесиана” Александар Пејчић, а након тога наступила је и балетска секција УК “Ремезијана” са две кореографије. Иако ревијална и без резултатског значаја, утакмицу је обележио велики број голова које су постигле слављенице. Победиле су резултатом 27:13.
Медаље нашим рукометашицама поделио је председник општине Бела Паланка, Горан Миљковић, а пехар за освојено 1. место у 2. лиги “Морава” уручио им је Мики Златковић, члан Управног одбора РСС.

ЖОРК “Ремесиана” основан је 30. априла 2014. године. Кроз клуб је прошло око 50 рукометашица, углавном из Беле Паланке, а са њима је од оснивања радио тренер Младен Тодоровић који је један од најзаслужнијих за победе и постигнуте резултате. Није било лако доћи до овде, али уз рад, труд и пријатељство све је лакше, кажу наше рукометашице. Задовољство због пласмана у виши ранг такмичења, тачније у Прву рукометну лигу Србије, група Исток није крио ни председник клуба Александар Пејчић који је и један од оснивача и велика подршка нашим играчицама. У наредној сезони, наше рукометашице надметаће се са далеко јачим противницама из Ниша, Бора, Неготина, Јагодине, Лесковца и др градова, а ветар у леђа свакако ће им бити и публика која им пуно значи.