Купалишни комплекс ’’Бањица’’ у Белој Паланци почеће са радом у петак 15. јуна и током целе сезоне биће отворен од 10 до 20 сати. Последње припреме пред отварање базена приводе се крају, а уређење самог комплекса почело је још пре неколико месеци када је засађено више од 150 садница дрвећа, офарбан и потпуно сређен дечији мобилијар, замењене плочице у базену, као и бехатон плоче. Синиша Ранчић, директор Установе за спорт СЦ “Бањица” каже да је прошла сезона била најуспешнија до сада, али и да се у СЦ Бањица надају да ће ове године угостити још већи број купача, односно да ће се Белопаланчани одлучити да летње врућине проведу управо на нашем базену, као и многобројни гости који буду посетили Белу Паланку.
Цене карата на базену се нису мењале, остале су исте. Свлачионице, тоалети, тушеви, мини-бар саставни су део базена. Купање на базену потпуно је безбедно с обзиром да су спроведене све адекватне мере како би пливачи били безбедни у базену, а током целог дана спасиоци ће надгледати купаче и бринути о њиховој безбедности, додаје Ранчић.
За децу до 7 година улаз је бесплатан уз пунолетног пратиоца. Деца од 7 до 15 година улаз плаћају 100 динара, док купачи преко 15 година улаз на базен плаћају 150 динара. Квалитет воде се проверава у Заводу за јавно здравље Пирот. Спасиоци су спремни за почетак сезоне и биће их по двојица у смени. Директор Синиша Ранчић је изјавио да је и у току набавка додатног дечијег мобилијара . Улаз на базен се прва три дана неће наплаћивати, а надлежни из Установе за спорт СЦ “Бањица” обезбедили су телевизор на коме ће купачи моћи да прате и светско првенство у фудбалу.