Ustanova za sport “Sportski centar Banjica”, Sportski savez Bele Palanke i Dom zdravlja u OŠ “Jovan Aranđelović” u Crvenoj reci obeležili su Međunarodni dan fizičke aktivnosti pod sloganom “Kretanjem do zdravlja”. Kampanja “Kretanje za zdravlje” obeležava se od 2002. godine. Inicirana je od strane Svetske zdravstvene organizacije, i ima za cilj povećanje znanja i pažnje o fizičkoj aktivnosti na nivou populacije. Siniša Rančić, direktor Ustanove za sport “SC Banjica” rekao je da fizička aktivnost najbolja prevencija protiv velikog broja bolesti i da su Crvenu reku izabrali kako bi i njene meštane animirali da budu fizički aktivni.
I Dom zdravlja uključio se u obeležavanje ovog važnog datuma. Zaposleni u patronažnoj službi merili su meštanima krvni pritisak i nivo šećera u krvi. Fizička aktivnost smanjuje rizik od obolevanja, a redovna fizička aktivnost održava telo zdravijim. Umerena fizička aktivnost, poput šetnje, takođe donosi zdravstvene benefite.
U dvorištu škole u Crvenoj Reci održan je javni čas fizičke aktivnosti za učenike škole,na kome su profesori fizičke kulture iz ”SC-Banjica” pokaznim vežbama ukazali na značaj pravilnog vežbanja. Deca su zatim prolazila poligon spretnosti. Nakon svih aktivnosti Sportski savez Bela Palanka i Ustanova za sport ”SC-Banjica” dodelili su osnovnoj školi ”Jovan Aranđelović” iz Crvene Reke nekoliko rekvizita sa ciljem unapređenja fizičike aktivnosi i svesti o značaju iste. Direktor OŠ “Jovan Aranđelović”, Zoran Pešić zahvalio se Ustanovi za sport i Sportskom savezu, kao i Domu zdravlja što su za obeležavanje ovako važnog dana izabrali baš njihovu školu.